Whatsapp'ın Masaüstü Uygulaması Çıkmış

11:24
whatsapp


Merhabalar. Bildiğiniz üzere Whatsapp günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma ağı. Şahsen çok kullanışlı ve bende en çok bunu kullanıyorum. Şimdi de Whatsapp'ın uygulaması Windows ve Mac'e gelmiş.

Uygulama ücretsiz indirilime sunulmuş. Windows 8 ve OS X 10.9 ve daha üstü işletim sistemlerinin güncel versiyonlarını destekliyormuş.

Whatsapp Masaüstü Uygulaması Nasıl Yüklenir ? 

Şimdi gelelim uygulamayı nasıl yükleyeceğimize. Çok basit bir yol. İlk önce uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı yüklediğinizde karşınıza bir QR kodu çıkacak ardından çıkan kodu taratmanız gerekecek. Bunun içinde telefonunuzdan Whatsapp uygulamasına giriş yapın ve '' Ayarlar > Whatsapp Web '' seçeneklerini takip edin. Ardından karşınıza çıkan kodu taratın. QR kod okunduğunda Whatsapp hesabınız bilgisayarınızla eşleşecek ve aynı anda ikisini de kullanabileceksiniz.

Uygulamayı Buradan indirebilirsiniz.  Link direkt olarak Whatsapp'ın sitesine Download sekmesine yönlendirmektedir.  Buradan size uygun seçeneği seçip indirmeyi tamamlayabilirsiniz.

Sizlere bir dezavantajdan bahsetmek isterim. Bilgisayarınıza uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı kullanabilmeniz için telefonunuz hücresel ağa yani 3G, 4G gibi seçeneklere yada herhangi bir Wi-Fi noktasına bağlanması gerekmektedir. Masaüstüne yüklenen uygulama masaüstünde kullandığınız internet üzerinden kullanılmamakta.

Benim görüşüm ise çok gereksiz olduğundan yana. Neden derseniz zaten Whatsapp Web uygulaması vardı. Onuda internet tarayıcısı üstünden yapıyorduk. Aynı şekilde telefonum internete bağlı olması gerekti. Buda öyle sadece tarayıcıdan değil de uygulama olarak giriyoruz. Tabi sizlere kalmış bir olay.

Daha önce Siz İnsan mısınız ? adlı yazımı yazmıştım. Okumanızı Öneririm.

13/05/2016

Benzer Yazılarım

Önceki Yazım
« Önceki Yazım
Sonraki Yazım
Sıradaki Yazım »

2 yorum

yorum Yaz
13 Mayıs 2016 14:08 Yorumu Sil

Mesajlaşacak birileri olmayınca pek fark etmiyor.

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
13 Mayıs 2016 18:43 Yorumu Sil

Haklısınız fakat illaki kullanacağınız birileri vardır :) :) :)

Yanıtla
avatar