Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

23:10
google seo

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere seo uyumlu makalenin nasıl yazılması gerektiği hakkında bilgi vereceğim.

Başlık Kısmı Nasıl Olmalı ? 

Başlık kısmında mutlaka kullanacağınız anahtar kelimeyi baş kısma yazmaya özen gösterin. Başlığınızı en az 3 kelimeden oluşturun.

Link Oluşumu Nasıl Olmalı ?

Link oluşumunda dikkat etmemiz gereken husus başlıkta Türkçe karakter olup olmamasıdır. Linkinizde mutlaka anahtar kelime bulunmalıdır.

Makale Nasıl Yazılmalı ?

Makalede anahtar kelimenizde H1,H2,H3 etiketlerini kullanmalısınız. Bu H1,H2,H3 etiketi nedir ? Aşağıda örneğini görebilirsiniz.

Örnek
Örnek
Örnek

Başka bir husus ise içerik en az 300 kelimeden oluşmalıdır. 300 kelimelik bir yazının toplam 15 kelimesi anahtar kelimelerden oluşmalıdır. Yani bu oran yüzde 5'lik bir kısıma denk geliyor. İçeriğe en az bir video veya resim eklemeyi unutmayın. Anahtar kelimelerinizi yazarken onları belirgin hale getirin. Yani altını çizin ve yazıyı kalınlaştırın. Örneğin ; seo uyumlu makale. Yazıyı yazarken mutlaka doğru ve anlaşılır yazmaya çalışın ve önemli noktaları renklendirin.

Bu kurallara elinizden geldikçe dikkat etmenizi tavsiye ederim.

14 / 05 / 2015

Benzer Yazılarım

Önceki Yazım
« Önceki Yazım
Sonraki Yazım
Sıradaki Yazım »

20 yorum

yorum Yaz
yasemininhobiatolyesi
Site Sahibi
18 Mayıs 2015 19:20 Yorumu Sil

Ben 7 yıldır makale yazarlığı yapıyorum bu seo uyumu hakkında o kadar çok ey söyleniyor ki... Kimi sizin dediklerinizin tam tersini söylerken kimi de aynısını söylüyor. En iyisi kişinin kendisini rahat hissettiği şekilde yazması galiba

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
18 Mayıs 2015 20:45 Yorumu Sil

Haklısınız. Oldukça fazla söylentiler var. Fakat bu bilgileri okuduğum kitaplardaki bilgiler doğrultusunda yazdım. Her kitapta farklı söylemler vardır illaki. Dediğiniz gibi kesin bir durum yok. Herkes istediği gibi yazması daha doğru olabilir gibi. En azından kişinin içi rahat olur :)

Yanıtla
avatar
Oğuzhan
Site Sahibi
20 Mayıs 2015 17:17 Yorumu Sil

Resimlerin bile seo su varken yazıya seo yapamayanlar bu işi bırakmalı.

Yanıtla
avatar
Unknown
Site Sahibi
20 Mayıs 2015 22:21 Yorumu Sil

GooMass Eğitiminden ögrendiğim küçük bir bilgiyi de ben paylaşayım. Yazının ilk ve son cümle veya paragrafında ana anahtar kelimenizi kesinlikle geçmesine özen gösterin. Bu sayede google robotları yazınızın ne hakkında olduğu konusunda daha çabuk fikir sahibi olabiliyor.

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
20 Mayıs 2015 22:25 Yorumu Sil

Bilgi için teşekkür ederim. Benimde bilmediğim bir bilgiymiş. :)

Yanıtla
avatar
Kişisel Blog
Site Sahibi
22 Mayıs 2015 10:09 Yorumu Sil

Yazı için Teşekkürler.
Abdülkadir Dursun çok güzel bir noktaya deyinmiş. tebrik ederim.

Yanıtla
avatar
Kader
Site Sahibi
22 Mayıs 2015 18:48 Yorumu Sil

Güzel bilgiler teşekkür ederim bazılarını zaten biliyordum ama yenilerini de ekledim üzerine :)

Yanıtla
avatar
Sibel Turna
Site Sahibi
22 Mayıs 2015 23:12 Yorumu Sil

Güzel bir paylaşım teşekkürler.Bir kaç sorum olacak. Başlık en fazla kaç kelime olmalıdır ? h etiketlerinde anahtar kelime geçmelimidir ?

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
23 Mayıs 2015 00:20 Yorumu Sil

Öncelikle sorunuz için teşekkür ederim. İlk sorunuz için cevabım en az 3 kelime en fazla 65 harf olmasi en ideal bir başlıktır. İkinci sorunun cevabı ise size bağlı bir durumdur. Fakat dikkat çekmesi gerektiği için eklenmelidir. Hatta eklerken ilk cümlelerine eklenmesi daha iyidir. :)

Yanıtla
avatar
Fitness
Site Sahibi
29 Mayıs 2015 23:33 Yorumu Sil

en az 500 kelime olması şart mıdır sizce? bence şart değil!

Yanıtla
avatar
Tek
Site Sahibi
5 Haziran 2015 13:17 Yorumu Sil

Bilgimize bilgi kattınız teşekkürler

Yanıtla
avatar
Bebek İsimleri
Site Sahibi
5 Haziran 2015 18:49 Yorumu Sil

Seo uyumlu makale yazmak elbetteki çok önemli fakat bazen anahtar kelimeler yüzünden yazının akıcılığı bozuluyor ve bu da okuyanı konudan uzaklaştırıyor. Kelime sayısı fazla olsun diye insanların kendini zorlamasına gerek yok. Bu konuda en önemli nokta özgün yazmak.

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
7 Haziran 2015 11:07 Yorumu Sil

Haklısınız bazen akıcılık bozuluyor :)

Yanıtla
avatar
Teknofizy
Site Sahibi
29 Kasım 2015 01:52 Yorumu Sil

Çorbada benimde tuzum bulunsun biraz bir kaç kelamda ben edeyim seo uyumlu makale yazmak her geçen gün değişiyor bana göre önceden seo uyumlu demek öreğin şu kadar kelimede etiket sayısı şu kadar olucak h1 h2 kodları filan gibi şeyler konuşuluyor tabi bunlar önemli şeyler ama google artık o kadar mükemmel çalışıyor ki senin sırf yukarıya çıkmak için bu gibi şeyler yaptığını fark ediyor artık yeni trend bana göre artık ,herhangi bir konuda makale yazdınız ,yazdığınız yazı ilgi çekiyormu yoksa googleden gelen ziyaretçi hemen konuyu okumdan çıkıyormu ,sayfaya yorumda bulundumu veya paylaşım yapıldı mı bisürrü kırıter eskisi gibi git al parayla link sonra bas içeriği siten hiti artsın seo uyumlu makale yazdım o yüzden hitim arttı de artık bu kediler bile inanmıyor,artık makaleler seo uyumu için değilde kullanıcı için yazılmalı

Yanıtla
avatar
Abdullah Darçın
Site Sahibi
5 Aralık 2015 23:43 Yorumu Sil

Mutlaka öyle olmalı zaten. Aranacak bir içerik olmalı. Toplumdaki sorunlardan uzak olan bir makaleyi kim ne yapar ? İlgi çekici olmalı ki sitene insanlar toplansın. Yorumun için teşekkür ederim. Ellerine sağlık :)

Yanıtla
avatar